Äntligen

Efter en oavgjord och en förlust (största skämtet hittills, vi förlorade 9-0...) så vann vi äntligen. Det skulle ha varit lite bättre soffor med tanke på alla lägen vi fick (jag hade tre frilägen med motståndarlagets målvakt och satte alla tre skotten rätt i magen på henne...) men slutresultatet blev 1-0. Mitt första mål för säsongen och målet är alltså att slå förra årets målskörd på sex mål. 

Nästa match är på fredag, följd av en match på lördag. Imorgon är vår första lediga dag på nästan två veckor, sköööönt!!!

Efter matchen fick vi lunch, såhär glada var vi då:


Windsor fair

Då vi inte hade mycket annat att göra en torsdagskväll som ikväll så bestämde sig Bronte, Mailman och jag för att dra på marknad. Den var inte jättestor men det var nog så mysigt att bara gå och strosa omkring. 
Jag älskar getter! 
"Kolla vad många tänder jag har"


Lagmiddag

I årlig ordning så var vi ut till Coach Kelly's hus nere vid sjön igår för middag och team bonding. Som vanligt väldigt trevligt och mycket skratt (och mat). 
Deras hus är så galet nice, och vem tackar nej till att ha sjön fem steg från dörren?

I helgen så spelar vi de två första matcherna som räknas till vår säsong, fett taggad!
Vi pluggar i alla fall inte hjärnkirurgi

Så vi sitter på övervåningen på vårat hus och har vår vanliga kvalitetstid. Mailman pratar om den killen som hon har pratat med ett tag och som hon ska åka till Wisconsin för att träffa i november. Jag frågar då "vad är så speciellt med Wisconsin" och hon svarar:

Ja, det är ju skönt att hon inte ska bli hjärnkirurg eller raketforskare...
Men jag älskar henne ändå, vi har alla våra blonde moments...

Wisconsin var alltså den första staten i USA att introducera öl för allmänheten efter att själva fått det introducerat från tyska immigranter. 

Säsongen 2014

Såhär ser vi ut i år:Bilder från matchen

Jag förstår inte hur oerhört oattraktiv man kan vara, haha, men kul att man ändå "fastnar på film". Cred till Pat Hubel som tar bilder under våra matcher!

Träningsmatchen

Vi spelade alltså mot UNITY college igår kväll på vår upplysta konstgräsplan. Vi hade förvånansvärt mycket folk där och kollade, vilket alltid är kul. 
Lite bakgrund: mitt freshman year förlorade vi med 6-1, mitt sophomore year förlorade vi med 3-0, och igår (junior year) spelade vi oavgjort 0-0.

UNITY är ett av de ledande lagen i deras conference så att vi lyckades prestera ett oavgjort resultat är inte helt fy skam. Vad som var bittert var att vi hade så sjukt många chanser, men bollarna strök stolpar och ribban på fel sida hela tiden. Jag hade ett jätteläge som jag var 110% på skulle gå in, med deras mittback rensade bollen på mållinjen.. 
Vårat försvar upplevs som väldigt vattentätt just nu, och det är bara att hoppas att det fortsätter så. Nu behöver vi bara träna avslut, vilket är något som vi inte gjort alls under veckan som har gått.. 

Uppladdning

Välkommen in i vårt idrottmedicinsrum, det är litet men gemytligt och förutom behandlingar för ömma och smärtande muskler är det också perfekt för en pregame-nap. 
2h till matchstart. Det är här det börjar

Efter ett par heta dagar och löjligt svettiga träningspass under helgen är det ikväll dags för vår första träningsmatch. Jag har varit sjukt nervös hela dagen och har inte kunnat få i mig mat överhuvudtaget, så det ska bli spännande att se om jag håller 2x45. 
Laget ser bra ut i år, så helt ärligt tror jag att vi har stora chanser att kunna vinna fler än fyra matcher i år. 

I helgen ska vi upp till Maine maritime academy (ca 2h norrut från Waterville) och spela turnering. Det ska bli skoj skoj! 


Dag 2 av preseason

Om jag igår inte kände att jag gav allt på träningssessionerna kan jag idag smärtsamt meddela att jag definitivt gjorde det i morse. Var inte alls så öm i kroppen och kände att wtf, dags att ta tag i det här och visa att är en bra fotbollsspelare och förtjänar min plats som forward i start 11an (eller mittfält, eller var som helst på plan där coach vill ha mig egentligen..). Då vi fortfarande är i uppbyggnadsfasen är det mycket kondition och uthållighet, varav det ena jag har betydligt mer av än det andra, upp till er att lista ut vilket.
Allt kändes i alla fall relativt bra, och jag var mer sliten efter dagens träning än efter gårdagens båda träningspass.

På eftermiddagen så spenderade vi fyra timmar på hjälpcentret för hemlösa. Där blev vi indelade i ett antal grupper som sen skulle hjälpa till att organisera olika delar av centret. Jag och min grupp fick gå igenom lakan, filtar, täcken osv som centret hade fått i donation, mycket var bara att kasta med mycket som kommer komma till bra hjälp för de som behöver det.

Nu är klockan snart efter 20 här i Waterville och både jag och Bronte har krupit till sängs. Det är otroligt slitsamt att vara aktiv hela dagarna utan några direkt pauser i mellan alla aktiviteter. Så nu blir det Gatorade, vatten och Netflix i någon timme innan lampan släcks. Imorgon kl07 är det dags igen.

Dag 1

Ligger äntligen i sängen efter att ha klarat av första dagen av försäsongen. Det började kl07 imorse då vi stog och huttrade ute på fotbollsplanen och gjorde oss redo för:
1. Beeptest 2. 40yard spring 3. T-test 4. 20yard sprint 5. 300yard sprint 6. Vertikal jump test 7. Horiszontal jump test 8. Leg circuits 9. Sit-ups 10. Push-ups

Kanske inte låter som sådär jättetufft, men det här gjorde vi inom 2h och mellan 2-3 repetitioner. Vi kan väl säga att även fast det känns relativt bra just nu lär jag (och antagligen 19 tjejer till) vara rätt ömma inorgon bitti..

Imorgon så har vi också ett pass kl07, sen mellan 13 och 17 så ska vi hjälpa till på the homeless shelter här i Waterville. Skönt med bara ett pass men inte jättepepp på volontärarbete, men det ska väl bli intressant att göra något annorlunda.

Nu blir det ändå sängen, håll tummarna för att jag kommer ner ur sängen imorgon.

Lyxmåndag

En såndär vardagslyx man kan unna sig i USA är manikyr/pedikyr, det är en sådan tjänst som är väldigt billig här. Så idag gjorde vi det, eller okej, jag gick för en pedikyr och Mailman och Bronte för en varsin manikyr. Hur njutbart som helst! 

Hon gjorde btw mirakel med mina fula fotbollstårBack at it

Om två dagar drar det igång, då blir den här planen mitt enda hem i drygt 2-3 månader, our house, our home, Terrier pride. Utan söndagsångest

Innan igår hade jag glömt, alternativt förträngt, hur tråkigt det är när alla tre rumskompisar jobbar samtidigt. Från kl16 fram till drygt kl22 satt jag och hoade för mig själv i huset. Inte jätteroligt. 
Gör nånting då, tänker ni, det är tomt på folk här, säger jag. Det blir bättre när folk börjar flytta upp till Waterville igen, men det brukar sluta med att jag har väldigt mycket kvalitetstid med mig själv ändå. 

Så när Bronte och Mailman kom hem vid 22 snåret gick de direkt och la sig. Var själv så sjukt uttråkad så gjorde det samma. Macy kom hem runt 23.30 och hade tydligen pizza med sig hem (hon jobbar på pizza hut) och jag är lite ledsen att jag inte var vaken för det. 

Japp, galet vild lördagskväll helt enkelt. Om det här blir standarden för det här året kommer året gå så sjuuuuuukt långsamt. Jag vill att 9mån ska gå fort så jag kan komma hem till mitt <3

Så sjukt retro

På något underligt vänster är våra utgångar här otroligt intressanta, detta beror antagligen på mängden märkliga människor som bor här i krokarna. Som igår, det var första gången Mailman och jag skulle gå på Retro Night @ Champs med pojkarna. Det slutade med att jag fick låssas som om jag inte förstod engelska för att äldre män var otroligt oförskämda och fula i mun. Så bättre att "inte förstå" än att börja käfta emot med risk för att bli utslängd... Ja, första intrycket av fredagsklubben var sådär så vi får väl se när nästa gång blir.

Gold member möter AbbaVardagsliv

Här hittar ni oss varje dagUppladdning

Nästa vecka drar vår försäsong igång med 2-3 pass om dagen i lite drygt en och en halv veckas tid. Jag ser fram emot det men på samma gång ser jag inte fram emot det. Efter att ha smakad på försäsongen i två år vet jag hur ont min kropp kommer göra runt dag tre och fyra... 
Hur som helst, det bästa med att ha hurtiga roomies är att de drar med en till gymet tidigt på morgon. Tänkte försöka döda de muskler som brukar ta mest stryk under säsongen, såhär en vecka innan det drar igång på riktigt. 

Håller för tillfället på att försöka få mitt rum beboeligt, ska göra en loftsäng för att 1. Kunna förvara saker under sängen och 2. Komma upp från golvet och förhoppningsvis inte ha spindlar i sängen. 


Redo för ny säsong

Ja, vi var ju i New Hampshire igår och trallade igenom ett outlet center, och eftersom man inte betalar någon skatt på varor i New Hampshire, och skorna var relativt billiga passade jag på. Ska testskjuta lite på fotbollsplan idag, men jag menar, de är ju rosa så det är klart de är bra, eller hur? H2O-ville bound


Från igår då vi hängde i New Hampshire en stund, hur vackert som helst. 
Denna låg på sängen, mina roomies är bättre än dina! 
Mailmans Saab, Bronte och min Honda. Brum brum!

Boston

Tjejerna mötte mig med ett högt tjut på flygplatsen. Hur härligt som helst! Vi har spenderat ett par timmar inne i Boston och är nu påväg till New Hampshire och en av Katies kompisar. Jag är dock redo för sängen, varit vaken i lite drygt 21h och det lär bli fler..

Påväg

Sitter på planet och skriver det här, nej vi har inget wi-fi, trots att killen bredvid mig letade som tusan i fickan i sätet framför efter lösenord eller någonting han kunde koppla upp sin dator emot, men utan tur. 

På flygplatsen på Island satt jag vid fel gate och väntade, vilket jag insåg när det var final call, jaja man kan inte lyckas jämt.. Haha

Har ungefär lite drygt två timmar kvar på flyget, och vi har ganska mycket turbulens, vilket är lite lätt jobbigt då jag inte älskar att flyga till att börja med. 

Det ska bli kul att komma tillbaka till USA och återgå till vardagen med galna rumskompisar, plugg, fotboll, och annat löst folk. Dock så har det varit ett par riktigt jobbiga dagar hemma nu, att lämna någon, och något, som är så otroligt bra och inte få se personen igen på nio månader suger ganska rejält. Men, jag vet å andra sidan vad som finns hemma nu, och det känns hur bra som helst! 

Det kommer i alla fall bli en lugn vecka då försäsongen inte börjar fören den 20e, vilket jag faktiskt ser fram emot trots att det kommer vara 2-3 träningspass om dagen.Nu bär det av igen

Efter 10 veckors jobb på torpet i sedvanlig ordning, samt många varma dagar så börjar det närma sig avgång. Den 11 augusti flyger jag tillbaka till USA för mitt tredje år. Ganska sjukt hur fort det har gått! I år kommer jag klassas som en "upper class man", och om det här året går lika fort som föregående år är det snart dags för sista året och sen examen. Galet!

Det är dock med blandade känslor som jag åker tillbaka. Ja, det ska bli jättekul att åka tillbaka till mina tjejer samt för att fotbollssäsongen drar igång den 20e. Men jag skulle inte ha något emot att stanna lite längre här hemma i Sverige. Jag gillar Sverige, Sverige är bra.

Det bästa är dock att Katie och Bronte kommer ner till Boston på måndag och hämtar mig på flygplatsen <3 Sen är tanken att vi ska chilla lite i stan för att sedan vara någon dag eller två i New Hampshire, vilket ska bli kul. Katie är därifrån så det ska bli nice att se den staten ur en inhemsk persons ögon!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu