It's a third

Det bästa med att det inte är så mycket folk på orvars idag är att det inte blir några konstigheter med att kolla påmatchen. Det dåliga med att det inte är så mycket folk är att det inte finns så mycket att göra. 
 
 

Oturen slår till igen

Det verkar vara en grej i den här stan att köra på och ha sönder fordon som tillhör mig. Förra våren så sladdade en pizzabagare in i min bil så illa att hela störfångaren i bak blev intryckt samt att ena baklycktan krossades totalt. De lämnade en lapp och ersatte mig kontant samt att de böt den trasiga baklyktan.

Någon gång igår alt. i förrgår körde en städdude in i min cykel som stod parkerad i cykelstället nedanför porten. Av fem cyklar ståendes i cykelstället så lyckades han att bara träffa min cykel.
Jag märkte detta imorse när jag skulle cykla in till stan. Hela den fräre delen av ramen är helt skev, det går inte att vrida på styret eller snurra på hjulet.
Efter min tur till stan (med cykeln från helvetet, hade jag haft en penis skulle jag vara kastrerad nu) så fick jag tag på husvärden och berättade vad som hade hänt. Hon var fullt medveten om olyckan då det var folk som hade sett när den skedde. Personen som hade gjort det hela var kvar i området så fick därför tag på honom (samt hans chef). Personen i fråga visste att han hade kört in i cykeln men innehar inget hyfs då han varken kunde varit vänlig nog att kanske lämna en lapp alt. be om ursäkt när jag ändå var när.
Företaget i fråga som innehar den bil som körde in i cykeln gör en skadeanmälan, vilket med all säkerhet kommer att ta 100 år vilket innebär att jag kommer vara cykellös resten av sommaren (förutom helvetescykeln som är en plåga att ens kolla på). 

En ny cykel av samma kvalité (alt. samma märke) kostar mellan 4-7 000 kr. Precis vad jag känner för att lägga pengar på. I alla fall nu när minmotor i bilen har skurit sig och vi har fixat en ny motor för 3500.

Ingen som känner sig manad att förse mig med en ny damcykel? Helst utan växlar och med pakethållare?

Days like this

Kan leva med att jag inte har något att göra idag. Om det fina vädret håller i sig skulle jag kanske kunna njuta av de lediga dagar jag har innan jobb och USA.

 


Resumé

Är förvånad över hur optimistiskt inställd jag var då jag trodde att jag skulle behöva stå i kön utanför ambassaden i 45 min. Jag fick komma innanför spärrarna efter 3 TIMMAR!
Helt brutalt. Väl inne på ambassaden tog det strax över en timme innan jag hade fått ett okej.

Det som ändå gjorde det "acceptabelt" att vänta så jäkla länge var att alla som jobbade på ambassaden var så sjukt trevliga.


Live från kön

Från att stått som fjärde person i kön för att få komma in på ambassaden står jag nu säkert 45min från att komma in.
Såhär blev det för att jag insåg att jag glömt ett dokument hemma.
Kilade fort som satan till Karlaplan och hem till Loppan och lånade deras skrivare.
Typiskt klantigt av mig att glömma, dokumentet ligger i mitt datorfodral, vad det nu gör för nytta där...
Positivt är att det i alla fall inte regnar längre.


Morgontrött

Klockan startade sitt ringande vid 04.45. Jag reagerar på så sätt att "paniiiik, varför ska jag gå upp nu", innan jag kommer på mig själv att jag måste ta mig till Stockholm.
Hetsdrack en kopp kaffe för att råda lite bot på gruset i ögonen.
På Centralstationen så lyckades jag med att totalt missa öppningen i skjutdörrarna och gick rätt in i väggen. Det var inte bara jag som skrattade åt mig själv..


04.45

På riktigt, varför såg jag till att få 08-tiden på ambassaden imorgon? Varför, varför, varför?
Tänkte vara där vid 07 bara för att säkra att slippa sitta i kö i 100 år det betyder att jag behöver åka 06.09 tåget från Uppsala. Det i sin tur betyder att jag måste upp 04.45.
Bröööl.

Det värsta av allt är att min dygnsrytm är helt fucked up så kommer inte kunna somna fören framåt 2-tiden. Värt. Så.sjukt.jäkla.värt.

Det jag har att se fram emot är i alla fall en potentiell lunch med en kär vän. Det känns bra.
Ska även träffa min handledare på Kilroy kl14 för ifyllande av ett gäng blanketter. Jag har 1000 av dem och det verkar som om det kommer att komma fler. Hurra!

Sista

Igår spelade jag min sista a-lagsmatch för Lagga-Långhundra innan jag åker till USA, lite vemodigt måste jag säga. Jag kommer ju dock komma hem under sommaren så jag hinner med ett par träningar med tjejerna vilket gör att det känns rätt bra ändå.

Vi vann gårdagens match med 5-1 och även om somaren tillskrev Marika det sista målet tycker jag allt att det var mitt mål (hehehe), nickade ett inlägg från kanten som tog på insidan av den bortre stiolpen för att sen studsa till den främre stolpen där både jag och M var på bollen. 

Fick spela forward de sista 10min (hurra) och Conny refererar en situation som såhär "Kajsa kunde gjort ett till då hon minuten senare blev frispelad av en Karlholmförsvarare, men av pur förvåning över friläget tofflade hon iväg bollen fem meter utanför! Såg rätt komiskt ut faktiskt!"
Vad ska man säga, lika bra att skratta åt sitt eget misslyckande, inte första gången den här säsongen. Har inte direkt haft marginalerna på min sida.

Nu ska jag tydligen dra igång med någon slags försäsong/uppbyggnad under sommaren, har fått träningsschema och kostprogram av en av coacherna i USA. Heja mig.

Sverige-England

Nej matchen är inte direkt bra och tycker Jonas Gardells tweets stämmer bra med vad som faktiskt pågår.

@kajsakaufeldt på twitter


Alkoholfri

Idag mötte jag upp fina Sofia för lite umgänge på Orvars. Det var trevligt om än lite märkligt. Märkligt för att det nästan var helt folktomt, det hör inte till vanligheterna att det är tomt men det är ju så man märker att det är sommarlov - de flesta åker bort från Uppsala och hem.
Hur som helst efter en öl (alkholfri för min del, den smakade.. hm.. humle, antar jag) så skjutsade jag fröken till hennes tillfälliga boende. Vi kunde också konstatera att vi inte behöver säga hejdå "på riktigt" fören i början av juli.


Att bita i det sura äpplet

Pratade med CSN nu på morgonkvisten och för första gången någonsin pratade jag med en vänlig människa som inte alls var sur och grinig. Hon skrattade även till lite.  Jag som var förberedd på att få skrika och  gråta i telefon hade laddat med att vända taggarna utåt, vilket var helt onödigt.
Det var ett givande samtal och jag behöver nu bita i det sura äpplet och ta den första terminen i USA utan CSN, bara för att slippa få ett kravbrev som en käftsmäll på posten om två år. Det vill jag helst slippa.

Det är nästan exakt två måndar kvar nu innan jag åker. Har fortfarande inte bokat en flygbiljett men det lär ske denna veckan. Jag är sjukt nervös och de spontana gråtattackerna kommer och går. Sen känner jag även att det är så sjuuuuukt träligt att börja träffa bra personer så kort innan man ska åka, dålig tajming, minst sagt. Buu.

Redo

Såja, idag spelar Sverige sin första match i EM. Sjukt taggad!
Skall se matchen tillsammans med ett gäng vänner på Orvars, kommer bli grymt!


Aouch

Gled lagom mycket på konstgräset igår, gjorde lagom ont. Åkte i backen igen i dagens match, det sved lite.
Jag kan knappt böja/ sträcka ut vänsterbenet. Det gör säkert lite ont imorgon också, sen får det dock vara nog.


Skratt

Idag blev det lite brännbollsspelande med goa människor jag inte sett på länge (Elof), det var kul att se honom igen då han har bott i Lund det senaste året.

Vi gick vidare en sväng till Orvar och drack öl. Kul som fan. Det var till och med så kul en stund att jag trillade baklänges på bänken som vi satt på. Då skrattade vi lite mer.


11 juli

Nu har jag äntligen bokat tid på ambassaden, det tog sin lilla tid. Främst pga av min egen seghet. Nu är det trots allt gjort och jag innehar alla delar som krävs för att kunna gå dit utan att bli hemskickad igen.
11 juli ska jag alltså leta mig runt i Stockholm och köa med alla andra nissar som också vill ha visum.

Det är inte långt kvar nu, det märks främst då det är många av mina vänner som lämnar Uppsala nu för sommaren och de kommer tillbaka till stan lagom till det att jag har åkt. Det är mycket "det här är sista gången som vi..." osv vilket brukar resultera i spontana gråtattacker. Har en seperationsångest utan dess nåde men jag vet att ingen av de många fina vänner som jag har kommer gå upp i rök så jag känner mig rätt lugn ändå. Lite tråkigt att lämna alla är det visserligen, det ska jag inte sticka under stol med, men jag kommer ju tillbaka!

Someday


Vad ska man säga?


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu