Min Prince

Då jag ska på middag ikväll missar jag Calcio Catania - Milan som startar 17.55. Så andra matchen i rad missar jag min Prince. Även om jag hade tid att skymta honom i onsdags på SVART KLUBB vill jag har MER!
Alltså, grr!


Öl och dammsugare

Vaknade, kollade ut genom fönstret och svor lite lätt för mig själv. Snö.
Knivsta kommun gjorde ett dumt val när de valde att inte lägga värmeslingor under konstgräset i Alsike.
Idag skulle vi ha spelat match #3 i Upplandscupen mot Frösunda men då det hade kommit snö och planen inte skulle hinna plogas så blev matchen inställd. Sjukt tråkigt!

Istället har jag nu dammsugit med sällskap av en öl, mycket trevligt må jag säga, dammsugningen kändes lite roligare. Nu ska jag hoppa i duschen och fräscha upp mig lite då jag ska iväg ikväll, det är middag som gäller. Jag vet inte alls hur det är eller vad som kommer att hända vet bara att jag ska inställa mig 18dk.
Tror det kommer bli en kul kväll!

Kusinskaran

På Isoldes dop i söndags så var vi ju allihopa samlade och då togs det en finfint kort på en del av den Kaufeldtska-kusinskaran. Det är inte så ofta vi allihopa befinner oss på samma plats samtidigt.
Tjusiga är vi dock!



Fick lite ångest tidigare idag då jag var ner på ica för att posta brevet till usa, tänk om det inte kommer fram. Största paniken ever, då behöver jag nya papper. Det är så långa vägar att gå för att få fram dem igen så jag hoppas verkligen att de kommer fram som de ska!!

I väntans tider

Och nej jag är inte gravid!
Idag har jag postat iväg bankpapprerna till skolan i USA så nu är det bara till att vänta att de kommer fram dit samt vänta på ett antagningsbesked. Lite nervös är jag allt. Tror dock inte att det ska vara någon fara, hoppas jag.

Nä, lite frukost på det här då så jag orkar pallra mig in till stan.


Uppdaterat

Jag är alldeles för lat för att sitta och koda i html själv och då är det ju skönt att andra ser ett stort nöje att göra detta. Denna rosa grunddesign (tryck F5 om det fortfarande är den gamla svarta designen) hittade jag på deignadinblogg.se och har sen rätt och slätt bara bytt ut bilderna i headern.

Det ska väl finputsas och så men i stort tycker jag att den är väldigt vårig/somrig och rosa. Wooop!

Har fö lekt hemmafru nu på kvällkvisten, strykt lite och sorterat kläder. Kul, verkligen jättekul. 
Träningen kändes bra, utöver att jag upprepade gånger sparkar mig själv på den onda fotknölen vilket är jättepuckat.. Upplandscupen kvalmatch #3 på lördag!

Lyxar till det

Då min mamma inte befinner sig hemma får jag alltså se till så att jag själv får i mig näring (lagom bortskämd, jag vet). Bland det sista hon sa innan hon drog hemifrån var alltså "Vem ska nu se till att du får i dig mat".

Jag löste alltså detta alldeles utmärkt själv. Det är hyfsat tomt i kylen men desto mer fanns det i frysen. Tog ut en påse med vad jag trodde innehöll grytbitar, detta var i själva verket, såg jag när det tinat, väldigt fint rött kött (troligen bitar från en fransyska). Detta skivade jag ner, stekte tillsammans med lite lök ochgjorde en dijonsenapssås till. Då potatisen som ligger i frysen börjar bli lite dålig samt även den kålrot och de morötter som låg där tog jag dessa och slängde in i ugnen.
Gött som fan.
Kan klara mig själv ^_^ Haha. Finns kanske inte så mycket annat att välja på när jag snart fyller 22...

Många timmar senare

Igår blev en otroligt lång dag, upp kl 07 för tvättstuga, till ekonomikum för seminarium kl 13 för att sen nå sista destinationen för dagen Göteborgs nation. 
Igår var det Svart Klubb vilket jag denna gången jobbade i stället för att gå på. Förutom en och en halv timme ute på golvet för att plocka glas så stod jag i garderoben hela kvällen. Anledningen till att det faktiskt var riktigt peppande att stå där hela kvällen berodde helt klart på sällskapet, det var guld!
Var hemma 04.30 i morse (stängde klubben vid 02) så min hjärna känns som potatismos, ungefär som om jag skulle vara bakis, vilket inte alls är fallet då jag hade bilen i stan och körde hem den.

Jodå, det var kul. 71.- i dricks plus att jag hittade 120 öldränkta kronor på golvet - win!


Denna satt på herrtoaletten igår. Trots 1Qs farhågor om att någon
kanske skulle ta illa upp så var det ingen som sa något.

Le Bump



Juste, håller på att snygga till min design lite, eller åtminstone uppdatera den lite. Det går dock långsamt, mest för att jag inte är hemma jättmycket och jag pysslar och har alla filer på den stationära datorn (som är rätt klurig att använda om jag inte är hemma). Tänkte liksom om ni ville veta att den välbehövda uppfräschningen är på G.

Påfrestande

Jag är fortfarande otroligt tung i huvudet och känner mig otroligt tråkig och deprimerande. Skulle behöva en bitch-slap så jag kommer i fas igen. Orkar inte gå omkring och vara disträ och tänka på saker som jag ändå inte kan påverka det minsta. 
USA planerna börjar gå i hamn också det är bara lite papper som ska in och sen gietvis det faktum att jag ska komma in på skolan också. Skall även fixa mig ett nytt pass, det andra går ut inom en snar framtid.

Hur som helst var dopet igår jättefint. Helt sjukt att lilltjejen bara är glad hela tiden, hon somande visserligen i kyrkan men höll god min under hela dagen. Har hur mycket bilder som helst som jag ska sortera, kolla och redigera innan jag brönner ner dem på en skiva och ger till Christin. Hoppas att hon blir nöjd :)

Plus

Ny vecka, igen, hoppas att denna kommer vara bättre än föregående. Det var en otroligt mentalt påfrestande förra veckan mycket beroende på att min käre mor låg på sjukan och ingen visste riktigt vad som var felet. Idag får hon dock troligen komma hem igen, skönt.
Det var alltså inte bara det som var lite småjobbigt i förra veckan. Jag kan meddela attt Uppsala känns en aning tomt nu..
Hur som haver. Kollade på studentportalen idag och såg på mina "framsteg" på seminarierna. På tidigare kurser har det stått G eller VG, nu står det ett + (plus), wtf? Vad innebär det? Att det var bra? Att jag måste göra en rest? Eller va?


Dopdag

Ska om någon timme börja bege mot Långhundra för att gå på dop. Det är alltså mitt kusinbarn Isolde som ska döpas och dagen till ära så har jag fått uppdraget att fota det hela = får sitta längst fram i kyrkan.


Tomt

Det är ganska tungt just nu, hälsade på mamma på neuroavdelningen tidigare, tänkte att jag skulle ringa efter träningen och höra hur det har gått men jag är så nervös jag mår illa, så åker dit imorgon helt enkelt.
Allt känns helt enkelt väldigt tomt just nu. Det känns förhoppningsvis bättre i helgen då det är ganska mycket som händer.
Fick middag hos Patrik och Christin idag, mycket trevligt! Har fö världens sötaste kusinbarn, den yngre döps på söndag och jag har fått äran att fota, yey!


Missade värmen

Jag lämnade inte sängen innan jag verkligen var tvungen idag och detta var vid 15.30, det lustiga i det här är väl egentligen att jag vaknade vid 09 ungefär. Tungt var det.

Har nu suttit i teatern sedan 17 och haft 1. Produktionsmöte 2. Kollat på när alla har sysslat med saker inför storspexet (premiär den 18e april, biljetter släpps nästa vecka och går att bokas genom mail till [email protected]).

Har egentligen ingen större lust att åka hem, morsan är för tillfället inte hemma, en fisk lär vara helt död och allt känns bara allmänt tomt (=tråkigt).
Baah, hoppas att imorgon är en bättre dag!


Tröttheten tar över

Har inte bara inte sovit hemma alls den senaste veckan, har också tränat mer eller mindre varje dag den senaste veckan, har inte sovit sådär jättemånga timmar per natt. Har varit lite stressad över vårt projektarbete, lagom stressad över allt so hör till USA planerna, frustrerad över att min stukade fot inte blir bra och allt har bara känts jobbigare ju närmre denna dagen vi har kommit. Nu känns allt riktigt jobbigt, jag vet att det kommer gå över men just för stunden spelar det absolut ingen roll.
Idag var en bra dag och jag kan glädjas åt att det har varit bra de senaste månaderna.


Done

Nu är vi äntligen klara med första delkursen för i vår. Nästa vecka kör vi igång med de två återstående, varav ena är uppsatsskrivande. Om det är som att skriva en b-uppsats i historia så kommer det bli en rätt chill vår men jag vet ju inte, kanske är jättetufft!

Som det ser ut nu kommer jag även att jobba på torpet (HBT) nästa vecka, skickade och frågade om att få jobba lite i sommar innan jag sticker till USA och fick ett mail tillbaka om att få jobba den 29e. Problematiken i detta är att jag kommer jobba Svart Klubb på göteborgs den 28e och de stänger 02 så börjar jag 07 kan det bli ganska tungt. Meeeen om morsan jobbar kan jag åka med henne och slipper därmed köra bil själv, win!
Igår kväll fick jag fö resultatet på mitt TOEFL-prov, fick 94p utav 120 möjliga vilket är långt över det resultat som krävdes av mig. Jag är sjukt nöjd och otroligt förvånad att jag nästan fick full pott på tal-delen. Det var den som kändes värst!

Skall passa på att umgås lite nu i eftermiddag. Gäller att passa på medan det är möjligt och innan Tyskland kidnappar personen i fråga. Kommer känna mig lite deprimerad då han drar, vi ändå har umgåtts väldigt nära dryga halvåret nu. Menmen, inte mycket att göra åt. Han kommer tillbaka om ett halvår, nästan precis efter att jag har dragit...

Efter lägret

Så ser min mobil ut såhär, fin va? Bästa gänget!


Lång vecka

Det har vart en lång vecka som egentligen inte har vart jätteintressant. Vi är klara med vårt projektarbete i skolan och imorgon ska vi redovisa det.

I helgen var det iallafall träningsläger med LLBK i Kristinehamn. Sjukt kul trots att jag inte kunde vara med och köra boll så min fot inte är samarbetsvillig ännu. Har ddessutom dragit på min en smärre benhinneinflammation på andra benet för att jag har gått helt fel... Hurra!
Såhär såg det ut i lördagskväll, vi var indelade i fyra lag och alla fyra hade olika uppdrag. En grupp bjöd på skönsång (eeeh??)



Kyligt

Kom nyss hem efter en hamburgemiddag på Orvars och vi kan väl konstatera att även om det är varmt dagtid så blir det faktiskt riktigt kyligt när solen går ner. Då jag tänkte "åh varmt" imorse när jag klädde på mig och alltså bara drog på mig ett par strumpbyxor fick alltså sota för detta på vägen hem. Det var inte bara kallt om låren det var även löjligt kallt om händerna. Det blir så då man inte tänker så långt på morgonen (lunch-tid) och tar en jacka som inte har använts dagligen och sålunda inte har vantar i fickorna som jag har på mina andra jackor jag använt under vintern. Är man dum får man helt enkelt skylla sig själv.

Så, kall som tusan har jag nu krupit ner med en ritkigt mysig tröja under täcket och tänker kolla på senaste avsnittet av Once Upon a Time. Tar kanske ett eller två avsnitt av Sailor Moon också (hehehehe), är inne på fjärde och nästsista säsongen nu. Bra skit!

Juste, det har hänt annat roligt idag också, men det låter jag bli att skriva ut här. Finns en del saker som fortfarande som måste spikas innan allt är så gott som klart. Jag är sååå exalterad och kunde jag hoppa omkring som en tok skulle jag göra det. Men min fot strejkar fortfarande lite så lika bra att låta bli.

Mysigt som fän. Hade vart ännu trevligare med sällskap, men man kan inte få allt här i världen.

Glass i solen

Nu börjar det verkligen kännas som våren är pågång på riktigt. Redan vid 07-tiden igår var det ljust ute och när jag begav mig vid 10-tiden var det verkligen varmt, blev nästan svettig av den korta cykelturen mellan Flogsta-Ekonomikum. Att ha vinterjackan på igår kändes alltså en aning överdrivet, även om det blåste en del (typiskt Uppsala).
Efter lunch så beslutade vi oss i alla fall för att gå och köpa glass och sätta oss vid ån. Hur gött som helst, tyvärr tog glassen slut lite väl fort...
Idag är det minst lika varmt ute men det blåser också storm, drygt som tusan.


Omnomnom
Såg "Midnatt i Paris" igår kväll och ramlade in på musiken som spelades i den, sen eftersom Spotify är awesome så har jag suttit och lyssnat på massa gammla klassiker och dén hel del jazz. Och Nat King Cole sjön några visdomens ord "Smile though it's breaking".

Poppig som fan

Just hemkommen efter ett avslutat TOEFL-test. Stressade som tusan imorse, tvättade aldrig bort gårdagens smink så har känt mig så fruktansvärt ofräsch. Provet gick okej, tror jag. Lite problem med tal-delen då man inte hade lånng tid att förbereda sig på (ca 30sekunder), men förhoppningsvis väger de andra delarna upp lite grann.
Gårdagens tröja hade jag också på mig förövrigt för att den är så förbannat skön. Det är mammas och den har völ sitt ursprung vid mitten av 1980 talet eller likanande. Tänker faktiskt ha den idag också bara för att liksom. Dock känner jag mig lite fånig;


Poppig som tusan. Älskar min brillor förövrigt.

Nu blir det Ultunaspexet med Loppisch! Woop Woop!

Toffeltest

Idag ska jag försöka leta mig fram till Hallonbergen för att göra ett språktest, närmare bestämt ett TOEFL-test. Detta test var något som den skolan jag ansökt till kräver av mig som internationell student. Dyrt satans test så jag hoppas att jag slipper göra det en gång till!

Efter testet så ska jag tillbaka till Uppsala, hämta upp Loppan och sen ut till SLU för att kolla på deras spex. Hoppas att detta spexet är bättre än det i förra veckan. Det vi såg då var inte "min favorit rätt".
Som grädde på moset så ska vi tillbaka till Djäken efter spexet och ha tacos/drinkar/melodifestivalen-kväll. Sjukt mysigt, var längesen vi allihopa hängde på detta viset. Vi dricker ju åtskiliga koppar kaffe tillsammans varje dag men det är inte riktigt samma sak!

Nu - frukost!

På rep


Framåt

Idag har jag nästan inte behövt kryckorna alls, sjukt skönt, tänker strunta i dem helt imorgon. Jobbiga är att jag belastar lite fel så min höft kommer troligen bli sämre än den redan är...
Hej, har vi träffats? Kajsa heter jag och har en kropp som en pensionär.

Hur som helst, vi har dragit igång med vårt projektarbete nu, tror det kommer bli awesome, känns som det och hoppas det.

Annars då? Jo, en kul grej som jag har märkt av de senaste dagarna. Har helt hållit mig borta från smink (dvs mascara och ögonbrynspenna, det enda jag använder dagligen) och folk känner inte igen mig. Jättekonstigt. Jag tycker det i alla fall då jag inte använder så mycket smink. Troligen så ger det ganska mycket effekt (Hej Alien), märkligt...

Hej hej, Alien och Pensionär. Det går bra nu.

Sexii

Tänkte ni ville ha en liten fot-update. Spenderade idag ca fem timmar hos ortoped akuten / röntgen idag. Röntgades två gånger samt att de "lyste" foten också. Fick veta att jag inte har några skelettskador utan bara väldigt uttänjda ledband osv. Dvs, "bara" en allvarlig stukning. Skönt tycker jag, dock gör det ändå förbannat ont så behåller kryckorna som stöd någon dag till.
Allt är fortfarande löjligt svullet och väldigt blått. Kan tänka mig att svullnaden kommer att sitta i ett tag, tyvärr :(

Bilden gör foten inte rättvisa, den är mycket mer svullen och -mycket- blåare!


En liten tröst

Efter besöket på vårdcentralen så skuttade jag (bokstavligt talat, med kryckorna) till Siba och köpte mig en ny dator, tyckte det var dags nu. Dels pga att mitt gamla tröskverk till dator mer eller mindre gett upp.
Så, vad blev det då? Jo en liten, sjukt tunn (och lätt) Acer, hade vart gött med en Mac men ekonomin tillät inte riktigt det, tyvärr. Lite glädje i bitterheten skulle jag vilja säga.

Min fot ser fyi horribel ut, ont som satan gör den också. Med tanke på min fot-historik kanske det är bra om en lääkare tar en titt på den, åker alltså till akuten det första jag gör imorgon. Hua, fasar alltid för akuten, man vet aldrig hur länge man kan bli sittandes...


Wiiie, webcam! Haha.

Lyckan som uppstår

När man har -två- kryckor i stället för en


Halta lotta

Kul när man vaknar, foten är till att börja med ute bara stel den är också mycket mer svullen än igår. Kan inte stödja det minsta på den, det gör ont att röra tårna. Kan inte ta Citodon på tom mage men det är långt till köket. Har bara en krycka så har stora svårigheter att ta mig framåt. Skall vara på vårdcentralen kl 14, undrar om jag kan flörta till mig en krycka där.

Såhär ser det alltså ut just nu:


Upplandscupen

Idag hade hade vi vår första tävlingsmatch utomhus, och vilken match. Första halvlek var grym, spelet rullade på bra, alla var glada och vi hade press halvleken igenom. I andra halvlek så var det inte riktigt lika mycket skönspel, domaren vet nog ingen av oss vad tusan han gjorde på planen i mellan åt, hetsigt värre men trots detta delades det inte ut några varningar (konstigt nog).
Resultatet blev i alla fall 1-1 (0-0) vilket är mycket bra, vi hade en ny uppställning som vi aldrig testat förr och det här var absolut första matchen för i år, vi har inte ens kört en träningsmatch.
Vad vore en match utan skada? Ingenting troligtvis. Med 25min kvar så kliver jag in på en tjej, samtidigt som jag ska sätta ner foten skjuter hon och trycker till mig. Resultatet är gallskrik (jisses samma jävla fot som alltid) samt att jag blir utburen från planen. Just nu ser min fot ut som om någon har tryckt in en tennisboll innanför skinnet. Rätt trivsamt att jag hittade Citodon i mitt skrivbord sist jag rensade, nu gör det nämligen inte så ont, trots att foten bara blir mer och mer svullen.
Kryckor imorgon garanterat, samt högst troligt ingen träning denna veckan. Buu.


1929

Glömde ju visa slutresultatet med mina mera fransar jag hade i torsdags! Drack förövrigt allt med sugrör för att inte smeta ut läppstiftet, sjukt värt!


The playtunes

Max Albin var hårt igår även om jag inte stannade längre än till 23.30, vilket var bra hade nog mått riktigt skit om jag stannat längre.
Hur som helst så har jag en finfin rödvinshuvudvärk idag, tro tusan att någon drar igång en cover på Rihannas Umbrella, inte jättekul kanske men vaknade gjorde jag i alla fall.


Längre än tänkt


Max Albin

Ikväll blir det tredje gången jag firar Max Albins födelsedag tillsammans med andra goa Göteborgare. Det är alltså festligheter pågång. I år är det Paris 1920- tal som är temat. Jag finner detta fantastiskt då även vårt storspex i år är lite tillbaka till den tiden så jag har sedan tidigare laddat med accesearer till ett tema som detta.
Det ska bli sjukt kul i alla fall, förra året var jag tvungen att hjälpa till/jobba och det ska bli skönt att bara vara sittande i dag.

Hur som helst, kläder/skor/övrigt är redan fixat och jag vet exakt hur jag ska se ut, förutom på en punkt - sminket. Det blir troligen något som bilden nedan visar. Googlade på 20-tals makeup och det var mycket sotade ögon men det känns som om det kan bli lite mycket. Less is more?


Förutom att jag är mer blond än svarthårig så blir det nog nästan identiskt som detta.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu