Doodle

Har hört att några där hemma funderar över om jag verkligen går i skolan eller om vi bara festar hela tiden. Här är beviset: tar anteckningar!
Helt seriöst

Jag spenderar så mycket tid i skolan just nu att jag blir lite rädd för mig själv. 8-9h/dag sitter jag antingen i biblioteket eller är på lektion. Upp kl07.30 och hemma igen runt 20-tiden (under den perioden är gymmet även inklämt), det är som ett heltidsjobb om inte mer.
En anledning till att jag är i skolan hela dagen är pga kylan i huset. I inlägget nedan sa jag att det bara är 5 grader varmt (KALLT) inomhus, vilket det kommer vara tills det att vi åter igen får olja. Det här blir tredje (!!) gången i vinter vi måste fylla på tanken, vilket inte är okej. Om vår hyresvärd (som också gjorde stora renoveringar på huset innan vi flyttade in) hade gjort ett ordentligt jobb, hade detta inte varit nödvändigt. Men nu har han gjort ett skitjobb så det varmaste stället i huset är vår källare, vilket ingen har någon glädje av.
Det är inte det att jag inte tycker om att sova med mjukiskläder på under 353498734986 filtar, jag skulle bara föredra att inte göra det.

Kyligt

Det är -17 grader celsius utomhus och 5 grader celsius inomhus. Life is good...

Hårdträning

Jag måste börja med att säga att jag har varit riktigt ihärdig de första tre veckorna tillbaka i USA. Gym varje dag, äter hälsosammare (och iaf minst två gånger /dag), och inte en droppe alkohol sen nyår! Jag hoppas att jag inte tappar motivationen att fortsätta, det är ju oftast där det brister i slutändan. Om inte annat kommer jag vara i galet bra form när jag kommer hem!

At Harvard

Japp, idag hänger vi på Ivy League universitetet Harvard i Boston. Friidrottstävlingar dock så vi har inte haft möjlighet att knalla omkring på campus som enligt rykten ska vara jätteballt. Menmen, skolan går väl ingenstans så det kommer förhoppningsvis fler chanser att se det. 
Basket

Den enda anledning till att vi går och ser basketgrabbarnas hemmamatcher är för att skolanda är viktigt på college. Basket är sjukttråkigt, och jag har absolut ingen koll på regler osv, men det ser ut som om vi hade kul igår trots allt. 
UnderhållningIbland får man roa sig själv


En bra start

Utöver att det var kämpigt att komma hit för två veckor sedan och att det känns tomt socialt då flera människor inte kommer komma tillbaka (förutom på kanske enstaka besök....) så är det ändå rätt bra.

Jag tar 6st kurser i år: Consumer Behavior, Intro to Computer Applications, Journalism, Foundations of Quantitative Analasys, Growth of Wester Civilization, och Public Speaking.
Den som troligast kommer vara tuffast är Public Speaking. Mycket läxor och jag gillar rent allmänt inte att stå på scenen och prata inför människor.
I övrigt så kommer nog inte kurser och så vara några problem.

Jag har alltså även i år tagit tag i friidrottandet igen. Var och tävlade för första gången på lite drygt 3-4år i lördags. Efter bara en veckas intensiv träning så gick det hyfsat. Jag menar, jag är definitivt inte i form, haha. Att komma i form är i stort sett mitt mål, så schemalagd friidrottsträning måndag, onsdag, fredag, styrketräning på tisdagar och yoga på torsdagar. I mars så börjar en månad med fotbollsträning, och sen när jag kommer hem i maj hoppas jag vara fit nog för att få spela med mina tjejer i Lagga/Långhundra.

Nu väntar vi egentligen bara på att hitta ett annat ställe att bo på, vår hyresvärd har inte skött sina kort riktigt rätt och alla omkostnader som kommer med det gör att vårat hus blir lite för kostsamt att bo i, tyvärr!

Vi blev som lite insnöade... Nu har det börja smälta, håller tummarna för att våren snart är här!

Lata söndag

Vi har varit lite "out of it" hela veckan. Det har varit dåliga nyheter mer eller mindre hela veckan, en efter en av våra mest kära vänner tar beslut som innebär att de inte kommer tillbaka till Thomas. I fredags sa vi hejdå till J, en australiensare som lämnar oss för att gå Division 1, han är en grym fotbollsspelare och kommer gå långt. Tråkigt nog kommer vi nog aldrig se honom här uppe igen, vilket är otroligt tråkigt.
Rent generellt har det varit mycket hela veckan. Den tanke som har slagit mig mest är "varför ska jag komma tillbaka i höst om alla andra drar", vilket är jättedumt för jag har fortfarande väldigt många vänner här, men det blir onekligen tomt när de som har betytt så mycket de senaste 1½ åren försvinner.

Andra skolveckan börjar imorgon. På söndag åker jag till Harvard för min andra friidrottstävling. Jag är verkligen inte i form men det är kul att vara tillbaka på banan!


Välkommen tillbaka, typ.

Idag har varit en av de absolut värsta dagarna i mitt liv, och helt ärligt, jag kommer nog aldrig mer klaga på svensk kommunaltrafik efter idag. 
Igår kl04:00 ringde klockan och det var dags att gå upp för att åka till Arlanda för att flyga tillbaka till USA efter 3 grymma veckor hemma i Sverige. Runt 06:30 fick jag ett mail från United som talade om att mitt flyg från Newark (New Jersey) till Portland (Maine) var inställt. Happ. Bröt bara ihop lite då jag inte visste hur jag skulle ta mig inrikes om flyget var inställt och hemsidan var inte alls till hjälp. Fick hjälp iaf från United-disken på Arlanda där hon bokade in mig på ett flyg till boston. Så här långt var det nu alltså lugnt, bokade ett tåg från Boston till Portland 17:40 lokal tid, vilket faktiskt betydde massor med utrymme mellan alla stoppen. 
Trodde jag ja.

Till Oslo gick allt bra. Från Oslo till Newark var flyget lite drygt 30min försenat. 
Kom till Newark och fick rusa lite mellan terminalerna då tullen tog en jäkla tid. Kommer till inrikes terminalen och checkar in mitt bagage, som jag egentligen redan hade betalat för, men nej, fick lägga ut igen. 
Går till gaten, skiter i att äta för jag hade typ bara 10min innan boarding. 10min som blev en och en halv timme. Kommer på planet, tar typ 30min till Boston. Men vi kan inte landa så cirkulerar i ca 20min. Nu börjar jag bli lite nervös då kl närmar sig 17. Landar. Tar ett jäkla tag innan jag får bagaget (min resväska är till på köpet numera även helt sprucken) och inser att jag kommer missa tåget. 
Ringer Mailman, hon kan knappt ta sig i snöyran så åker hem igen. Ringer Sarah som bor drygt en timme från Boston. Men hon kunde inte heller ta sig. Frågar informationsdisken om alternativa resvägar. Buss säger de. Vid det här laget har jag inte ätit på 8h och inte sovit något alls på lite drygt 20h...

Bussfan kommer inte. Får vänta nästan 2h, köper en kopp kaffe och en bagel. Bussen kommer och jag lämnar äntligen Boston. Väl i Portland säger de "nej, det går inga bussar till Augusta", vilket betydde att jag var tvungen att ringa till Mailman och säga att de får ta sig till Portland ändå (typiskt amerikaner att inte ha vinterdäck..). MEN det kom en buss till som ska norrut till Bangor och passerar därav Augusta på vägen. Vilken lättnad. 

Så nu sitter jag på bussen, snön öser ner och inte en enda plogbil i sikte. Det går långsamt men vi kommer komma fram, tack och lov!
Att jag skulle ha sån hemlängtan innan jag ens kommit hit är nästan sorgligt, men det har varit lite av ett helvetesdygn, och det enda jag vill göra är att totaldäcka i min säng. Gärna för ett par timmar sedan!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu