Ett ofrivilligt äventyr

Igår åkte jag ambulans för första gången i mitt liv, och opererades för andra gången i mitt liv. 

Igår spelade vi borta mot Husson som håller till i Bangor, ca 1 timme norr om Waterville. Det var en riktig skitmatch och vi låg under med 2-0 i halvlek. När det är lite drygt 3 min kvar av matchen går jag in för en tackling, tjejen jag går mot sveper mina fötter under mig och jag drar på en riktig lufttur. 

Jag tar emot mig med vänster handen och hör hur handleden knakar till, när jag sedan landar och ser hur deformerad den är slog paniken till på riktigt. Jag hade definitivt brutit handleden. Hussons atlethic trainer ringde ambulans som kom ca 10min därefter. Jättetrevlig ambulans personal som 1) gav mig smärtstillande och 2) tog mig till Eastern Maine Medical Center. Vår assisterande Coach hängde med till akuten, huvudcoach kom tillsammans med Bronte efter att de hade spelat klart de sista 3min av matchen. När Bronte kom började jag böla igen, tacksam för att ha en sån underbar vän!

De tryckte i mig en massa droger för att ta bort smärtan, vilket var skönt för efter röntgen gjorde det fan så ont. 

Röntgen visade att ena benet i handleden var ur led medan det andra var redigt brutet. Först sa doktorn att dr bara skulle försöka dra tillbaka benen i rätt position, men då kom en ortoped specialiserad på idrottsskador och sa att se skulle operera och sätta in ett gäng skruvar för att stabilisera och rätta till handleden. 

Operationen tog inte mer än en timme och efter att jag var lite mindre groggy efteråt kunde vi åka hem igen. Mycket skit om amerikansk sjukvård, att det är dyrt osv, men jag kom in strax efter kl 19 och fick åka hem strax innan midnatt. All personal var hur trevliga som helst och jag kände mig otroligt omhändertagen under hela den tiden jag var inne. 

Att Bronte var med under hela besöket var det bästa, hon är ju trots allt min familj här, och när man inte kan ha mamma där får man ta det näst bästa. 

Ska på återbesök om 10 dagar, då får vi se hur det ser ut. Jag hoppas bara att jag kan vara med och spela de sista matcherna vi har kvar...

Just nu äter jag bara starka mediciner och är lite lätt borta i huvudet. Men det känns bra, handen gör ju inte ont iaf ^^

Lätt missbildad handled
Jag var hög som ett hus
Snygg som få innan operation 


Kommentarer

Sara

Men gud! Stackare! Hoppas det läker snabbt så du får återvända till planen asap! Massa krya-på-dig-kramar <3 <3 <3

Svar: Tack finaste du <3 <3
Kajsa

23:43:47 / 2014-10-09 - http://lilltheir.wordpress.com

Sussi - Livet i söder!

Men hjärtat, ajaj! Den såg inte så normal ut precis!

Svar: Jäkligt onormalt, läkarna sa att jag var tursam att benet inte gick igenom skinnet..
Kajsa

21:45:37 / 2014-10-22 - http://sussey.blogg.seName Mail Blog

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu