Kajsa älskar sin klänning och åt just en v...

img014 (MMS)

Kajsa älskar sin klänning och åt just en väldigt god måltid, snart dessert!


Nyår

Känner att jag än så länge har stressat mig igenom årets sista dag.
Var hem till morbror som fyller 50 och åt lite tårta, träffade världens sötaste kusinbarn och en del av släkten. Tårtan var dessutom väldigt god.
Just nu sitter jag i fotbollsshorts, hoodie och tofflor, borde börja sminka mig men är så skakig så tror att det kommer bli jättekladdigt så avvaktar därför. Har i alla fall lockat mitt i vanliga fall så otroligt platta hår, ser lite ut som en pudel..
Skall även packa en väska och tömma kameran.
Nu kommer få fina updates under kvällen om inte mms funktionen klappar ihop totalt.
Ha en fantastisk kväll ni söta människor där ute!!

Sött

Inte varje dag man får såna här meddelanden på facebook! :)


Oväntat & trevligt

Efter jobbet drog jag en sväng på stan för att försöka hitta något att ha över klänningen imorgon, när jag ändå var där nere tog jag en sväng till glasbanken (gaaaalet med folk) för att ha något till imorgon.. När jag är påväg därifrån springer jag på Maria som pratade med andra Maria (mnb) och det hela slutar med 2½ timme på café linné med maria+maria+simon. Mycket trevligt, som alltid.

Nu känner jag dock att jag börjar bli redigt trött, har vart uppe sen 04.45. Imorgon ska jag ändå pallra mig upp i tid så att jag både hinner hem till morbror som fyller 50 och sen hem och göra ett försök till att bli snygg, det kan ta hur länge som helst - man vet liksom aldrig.

Om ni inte spanar in här imorgon får ni ha ett fantastiskt Gott Nytt År!! 

Igår fick jag en dunk med glycol idag fick...

img005 (MMS)

Igår fick jag en dunk med glycol idag fick jag denna. Jag är en mycket lyckligt lottad tjej!


Sista dagen

Sista dagen på jobbet idag, vi har det ganska lugnt. Det vi har gjort är en grundlig rengörning av samtliga tangentbord, extremt välbehövligt kan jag lova, fy satan.
Ni kanske kan tänka er att ert tangentbord hemma är smutsigt addera då en soptipp så kanske ni kan få en bild framför er hur svarta rengöringstopsen var. Sjukt jäkla nasty.

Hur som haver, det är två timmar kvar innan det är slut på torpet för denna gången, få se när nästa gång blir, om det blir någon nästa gång det vill säga. 

Längtar till imorgon

Lagom redo

Har ju haft lite klänningsångest de senaste dagarna då jag verkligen inte har hittad den (för mig) perfekta klänningen. Huxflux hittade jag i alla fall en klänning på Nelly i måndags och klickade hem den snabbt som attan.
Fick hem klänningen idag och trots att den är i stl xs var den lite för stor, gissa vart (...), men i övrigt satt den perfekt! Måste bara hitta något att ha över, annars finns det en viss risk att det blir lite naket, humhum.

Imorgon är hur som helst sista dagen på jobbet, vet inte alls hur det blir nästa år, har jag tur kanske jag kan få komma och jobba lite i sommar, det vore kul.
Det problematiska nu är dock att jag står som 25e reserv på media och kommunikationsvetenskapen och som 4e reserv till historia B, så kommer jag inte in på inget av dem vet jag verkligen inte vad jag ska göra. Ett helt halvår som kanske bara går käpprätt åt skogen. Börja söka jobb? Hualigen.

Har dock en liten plan men vet inte vad som krävs av mig för att jag ska kunna genomföra den, måste kolla upp det...

Min stackars bil!

img001 (MMS)

Min stackars bil!


Bytas

Nu ni hoppas jag att min bil ska komma att bli bra, ska upp till morbror efter jobb och lämna den där. Ett nytt värmepaket ska installeras. I utbyte ska jag få låna en bil av honom, ska bli hemskt spännande att se vad för bil det blir!
Min pärla ska besiktigas den tredje januari, hoppas verkligen att den går igenom, det blir så jobbigt annars...

Sitter förövrigt här med Craig och jag förstår ungefär varannan mening, blir lämnad själv om 15 min av det mänskliga sällskapet jag har. Hoppas på en lugn kväll!

Craig är mitt sällskap ikväll!

craig1 (MMS)

Craig är mitt sällskap ikväll!


Läggdags

Trött som satan, att kliva upp 05 imorse var inte kul, har sovmorgon till 07 imorgon, heja mig.
Sista veckan då jag har schemalagda timmar på jobbet, ska bli spännande att se vad som händer efter årsskiftet.

Ser fram emot fredag.
Godnatt.

Galet med folk i kista, nu O'learys!

img023 (MMS)

Galet med folk i kista, nu O'learys!


Galet med folk i kista, nu O'learys!

img023 (MMS)

Galet med folk i kista, nu O'learys!


Doftorgasm, typ.

img022 (MMS)

Doftorgasm, typ.


Annandagjul

Sitter just nu hemma hos Desse i Märsta och försöker vakna till, tycker det var ganska skönt att få sova några extra timmar medan Desse stackarn var upp vid 07 för att åka iväg och jobba.
Skall dock själv bege mig mot äsby om ett tag för att hämta henne.
Senare så ska vi in till Kista C, med alla andra idioter, för att kika lite butiker, äta lite och sen ta en bio vid 19-tiden. Skönt söndagshäng helt enkelt!

Igår var det trevligt men jag var alldles för nykter, drack bara läsk, men nog var det trevligt alla gånger! :)


Snigging...

Ännu mer julmat hos mormor idag, behöver i...

img030 (MMS)

Ännu mer julmat hos mormor idag, behöver investera i större byxor om det fortsätter, haha.


God Jul! :)

img029 (MMS)

God Jul! :)


Det verkar som om nyår kan vara räddat ^_^

img024 (MMS)

Det verkar som om nyår kan vara räddat ^_^


Effektiva KajsaKavat

Har fungerat lite som en duracellkanin idag, för ovanlighetens skull så att säga.
Först upp och dammsuga lägenheten, klä granen, iväg och hämta paket på ica.
Sprang på Anders på ica också, det var en trevlig överraskning.
Vidare till IKEA för att fixa absolut sista julklappen, till Knivsta för att leka jultomte hos kusin Patrik. Blev lite fika hos Patrik och Christin, Clinton är typ världens sötaste unge (mitt kusinbarn), även morbror Johnne med familj dök upp.
Nu sitter jag på jobbet och ska göra det fram till 18.30, chansar på att det kommer vara väldigt lugnt så har laddat med Nordens Historia. Efter jobbet blir det hem och baka bröd.


Jag är grymt uppe i varv och undrar egentligen lite varför det har ju liksom inte vart brottom alls idag och det är tvärdött här. Några djupa andetag kanske hjälper?

Årets sneda julgran. Liten men söt!

g1 (MMS)

Årets sneda julgran. Liten men söt!


Fröken Tröttmössa

fxcam_1292667610 (MMS)

Fröken Tröttmössa


Rätt läcker himmel va?

fxcam_1293012600 (MMS)

Rätt läcker himmel va?


Meendåå

Såg just att jag var ½ poäng från att ha fått ett C på min tenta, det jag hade behövt skriva för att få den där halva poängen var typ att hustavlan var Luthers katekes... Lite bittert men det är ju ändå ett tecken på att jag faktiskt kan något. 

Jag fick förövrigt alltså godkänt på förra tentan, och i betygskalan fick jag ett D, känns som om att det kan vara kul att satsa lite på nästa tenta och kanske, möjligtvis, kunna roffa åt mig ett vg ^_^ 

Kinabuffé!

fxcam_1292946109 (MMS)

Kinabuffé!


Minnesvärt

Det är galet vad man kan klicka sig fram till rolig och bortglömd musik på spotify, här är det roligaste jag hittat idag:


Fruktmys

Var nu på eftermiddagen in till centrum för att träffa Mango, eller som han faktiskt heter Christofer. Den jäklen drar till Thailand imorgon och jag är inte ett dugg avundsjuk..
Hur som helst var vi till Cafe Unico och tog en kopp kaffe och snackade lite skit. Mycket trevligt om jag får säga det själv, han är ju sådär alldeles lagom knäpp, vi ligger nästan på samma våglängd. Det tragiska var att det ämne som diskuteradesmest var.... syfilis. Ja, ni anar inte hur mycket man kan få ut av en könssjukdom, haha.

I övrigt känner jag lite så att det märks att man har umgåtts väldigt mycket med historiker, det blir nästan så att man drar en massa skämt med sina "vanliga" vänner som historikerna skulle fatta direkt men de "vanliga" vännerna förstår inte alls det roliga.
Nej, det är inte lätt det där, haha.



Har ett gammalt USB-minne i datorn nu så då serverar jag en bild på ett överexponerat Stockholm från 2008.
You like?


Pure love

Efter en liten paus har vi nu hittat tillbaka till varandra ♥


Fräknig & rödhårig

En så otroligt seg fjärde advent, har mer eller mindre vart i zombie-tillstånd hela dagen, ska bli skönt med en någe sådär lugn vecka innan jul!
Den här veckan har det vart dåligt med både sömn och med mat, att jag inte äter något vet jag att jag kommer få sota för senare och jag vet att det är otroligt dumt att inte äta ordentligt men det är tyvärr väldigt lätt att prioritera bort maten.
Hur som helst har det vart en kul vecka!

Tänkte piffa upp inlägget lite och eftersom jag sitter vid den lilla datorn har jag typ bara bilder på mig själv så därför får ni en ca två år gammal bild: ^_^


It's the orginal me!


Lördagskvällen

Igår så befann vi oss ytterligare hos Maria, lite sånt bakis-sista-innan-alla-åker-hem-till-jul-häng. Ett alldeles utmärkt slut på denna vecka. Det blev lite BK, lite paketstress, lite TP, lite sköldpaddssex och lite snickerisnack.

Paketsnören och uppiffat tidningspapper är bra grejer!

Presentpapper är egentligen sånt man har i...

img019 (MMS)

Presentpapper är egentligen sånt man har i håret, bara så att ni vet.


Fredagskvällen

Måste säga att jag hade riktigt roligt igår. Började med att sitta och mysa hemma hos Maria vid Gränby tillsammans med ett gäng historiker + en utomstående som jag ej kommer ihåg vad han hette. Efter ett par timmar av 13, musik och alkohol begav vi oss vidare till Djäknegatan där vi kom för att fira Sebbe som fyller 21 idag (GRATTIS!). Det var ett gäng folk där så lägenheten var rätt full, riktigt trevligt.
Helt städat var det väl inte heller, men kul var det!


Klickbara bilder!

Stocken

Ikväll är sista stocken innan jul och jag har vart sådär löjligt laddad hela dagen, eller hela veckan kan man väl egentligen säga. Varför vet jag inte (eller jo hehehehe) då det liksom inte är så jätteexklusivt där. De spelar inte musik de spelar DUNKDUNKDUNK.
Hur som helst. Jag hoppas bussen går inatt (ikväll) för jag har verkligen inte råd att ta en taxi hem, isf kommer nog min taxi stavas m a m m a..


Hittade hos Jenny en "jätteläcker" bild från reccegasqen i våras. Helt fantastiskt fruktansvärd!

Ca 15


Har mest bara bilder på mig själv på den här datorn, det är väl ni som får lida av det.
Inte jag.


Slut

Det var längesen jag var såhär trött som jag är nu, märks att förkyylningen fortfarande hänger kvar..
Måste få tala om hur inspirerande det var igår, hängde med och jobbade på Smålandsnations pub igår. Lite falsk marknadföring då jag innan fick höra att det inte skulle vara sådär överdrivet med folk, jag övdriver inte när jag säger att det var överdrivet med folk som kom. 
Kul för mig som stod första gången bakom en bar. Den enda erfarenheten är från ica då jag satt en del i kassan (kassaerfarenhet), men av att servera öl? Nope, aldrig gjort förut.

Nej men på hela taget var det riktigt kul igår, och att jag faktiskt kunde kontrollera mig och inte bli alldeles hysterisk och jättestressad. 

Jag försökte för övrigt mms'a en bild, men den verkar inte ha dykt upp. Tråkigt.

Måndags dilemma

Idag har jag känt mig lite som världens lataste person, tog en redig sovmorgon och har mer eller mindre inte presterat ett dugg på hela dagen. Kunde ha gått ner till ica för att hämta ut paket, men nej soffan kändes mycket bekvämare.
Det jag har gjort idag är visserligen rätt bra, är nu klar med två av böckerna till momentet (Hobson & Magnusson) så nu är det bara att kötta resten. Tyvärr är det ganska många böcker kvar..
Just nu har jag i alla fall det stora problemet med att jag har fastnat i sängen med den lilla stenåldersdatorn. Jag har en del bilder på kameran som jag har tänkt putsa lite i photoshop innan jag lägger upp dem, dessvärre har jag bara ps på den stationära datorn och den här lilla klarar nog inte av att jag installerar det. Det här betyder att jag måste flytta mig från sängen, vilket jag inte alls har lust med. Jobbigt det här.
Vi gör ett nytt försök att lämna säng/soffa imorgon!


Photshop kan förresten göra underverk:


Lokalteve

Här om veckan satt vi och pluggade i godan ro på Carolina och helt plötsligt dyker det upp en karl med en tvkamera i högsta hugg.
De höll på att göra ett smärre "repotage" om ombyggnationen på Carolina. Vi (Josefine, Jenny & jag) är faktiskt med i det här klippet, Haha.
Ni kan kolla klippet HÄR


Egoboost

I torsdags så var vi ju hemma hos Maria (den med det läckra röda håret) och pysslade lite. Manne hade med sig kameran och olyckligtvis så fastnade jag på bild (någon som är förvånad?). När jag sen såg att jag var taggad på ett foto på facebook av samma man  trodde jag inte att det skulle vara någon höjdare att se bilden, men surprice I like the picture it a lot.
Bör även tillägga att detta inte är första gången jag blir smickrad när jag ser mig själv på bild. Första gången det hände var när IdaSkida (Ålands Ida) efter 16 maj 2007 kom med en framkallad bild i en ram. I den här ramen satt jag själv. Idag står den här ramen högst upp på en hylla där jag kan se den varje dag när jag vaknar och varje dag innan jag somnar. Att få se sig själv med texten "You are beautiful" varje dag är nog bra för själen för det är nästan så att jag tror på det själv mer för varje dag som går.
En självförtroendeboost har ingen någonsin mått dåligt av!
Bilden Manne tog och som jag kan kolla länge på (mer än på min egna spegelbild, haha) är denna:


Inga bomber idag

Det vart mer eller mindre en heldag med Desirée i Stockholm idag, mycket trevligt. Har lite bilder på julskyltning etc. men de kommer upp när jag har lagt in bilderna på den andra datorn, har inget photoshop på denna.

Här är förövrigt mitt år i facebook-statusar. Kan ni urskilja vad det är jag har gjort?


Morgondagen

FIck tidigare ett sms av min fina vän Desirée där hon undrade om jag ville göra henne sällskap inne i Stockholm imorgon då hon skall julhandla. Givetvis vill jag det, var alldeles för länge sedan vi sågs, tragiskt men sant.
Det var längesen jag verkligen varsåhär pepp på att åka in till den stora staden!



Fina Desirée & jag i Italien i våras.


What to do?


Today

Känns inte alls som om det är fredag idag, helt galet.
Idag blir det i alla fall jobb mellan 13 & 18 på HBT, misstänker att det kommer vara ganska ont om bilar så laddar upp med lite kurslitteratur. Kan kanske vara en idé att sätta igång ordentligt att läsa, för min eget bästa så att säga.
Hoppas bilen är på min sida hela dagen...
 


@ Marias

img009 (MMS)

@ Marias


Äntligen

Ikväll ska jag visa er vad två år av konstant klipp&klistra ger (GK in my <3). Jag är grym med sax och klister, att skära rakt är mitt hemliga vapen och på former är jag kung!

Lite smakprov på mitt konstnärligaådra:

 
Formgivningslektion, ser ni grisen?


Illustration från mitt "fantastiska" projektarbete...






Hoppas ni förstår ironin i detta... Haha.


Intressant föreläsning...

img001 (MMS)

Intressant föreläsning...


Lite tips tack

Tänkte beställa hem ett gäng julfilmer, ni skulle vara väldens sötaste om ni kunde ge mig lite förslag på bra julfilmer!
Är ni riktigt snälla kan ni få en kaka :)

Mormor

img017 (MMS)

Suttit hos min mormor hela dagen då hon fyller år. Snart är det omgång nr tre med tårta, man säger ju inte nej till sånt liksom..


And the sun will shine again

Nog för att jag har älskat The Killers typ aslänge är inte ledsen alls för att Brandon Flowers nu kör  sitt egetrace. Han är liksom grym ändå!

 


Rödsprängt

img010 (MMS)

Kolla noga och se mitt rödsprängda högra öga. Ser dessutom väldigt sliten ut, inte sådär jättefräscht. Men what to do?


Rött skall det vara

Idag matchade jag mina skor medmina ögon. Det vill säga att mina skor är röda så även mina ögon. HUr underbart som helst, men jag är ganska stolt över mig själv över att jag pallrade mig till engelska parken i morse för att gå på seminariumet, otur för alla andra kanske då jag inte vet om det jag har smittar, men men sånt som händer liksom.

Utöver seminariet imors har det inte blivit mycket gjort idag och lär inte bli det heller, tänker lägga mig i soffan (då jag fortfarande inte orkar flytta på dvdn) och kolla på film och typ trycka i mig en chokladkaka. Gott ska det vara!!

Lite bitter

Sitter i sängen med ett gammalt tröskverk till dator i knät. Jag vill kolla på film, det vill inte datorn, känner att vi inte riktigt kommer överrens.
Jag orkar inte heller flytta lägenhetens enda dvd-spelare in till min jättegamla, jättetjocka och jättedåliga tv, vilket i sin tur  betyder att det inte blir någon film för mig.

Ett sätt att tolka det här inlägget också: Kajsa vill ha en ny dator (MacAir Pro), en ny teve (en liten en) med en bra dvd altr. bluerayspelare. Så nu vet ni.

Lost and found

Har ju vart lite inne på tenta spåret förut idag så tänkte fortsätta lite på det. Hittade nämligen bilder från kvällen efter tentan till moment två. Kommer ihåg att jag själv var spiknykter då jag skulle köra en massa bil dagen där på, men mina kurskamrater var inte alls lika spiknyktra:


Förklaring till de två första bilderna:
Paula och Gustav lite sär på Upplands,
men blev mer "normala" på Snerikes..

Het potatis



Ledig, sjuk och har tvättstugan. Bästa ursäkterna någonsin för att faktiskt se ut som en säck potatis, mjau!

Från i tisdags

En mindre suddig bild på min (as)heta klänning jag hade på mig på tentaspektaklet i tisdags. Jag gillar den, och jag älskar förövrigt kavjen!
Ja, klänningen var yttepytte och svin kort.


Bild stulen från Jenny, fast från f-book då.

Kvällsläsning

img001 (MMS)

Kvällsläsning


På god väg

Jarå, snart frisk (hoppas vi) och eftersom det visade sig att jag tydligen var långledig, alltså inget schemalagt plugg imorgon, så behöver jag inte gå utanför dörren imorgon heller. Ja, jag erkänner, jag är en soffpotatis och tycker att det är skönt att göra ingenting.

Hur som helst, ytterligare en dag att kurera mig på samt, möjligtvis, börja läsa lite i mina böcker, tentan är ju trots allt den 13 januari, inte långt kvar!!
Visst borde svaren hur vida man kommit in på kurserna i vår komma nu i veckan? Eller är jag helt ute och cyklar och får vänta en vecka till? 
Nej, slött i största allmänhet idag också, fortsätter antagligen på det spåret. Tjing.

Lördagsnöje

Vad gör man när febern hänger tungt och det inte finns något bra på teve?
Jo man spelar betapet! Dock går det verkligen inte bra för mig men just nu orkar jag ej bry mig så mycket om det. Har ju trots allt något att göra (y)




Nöjd!

Ljuvligt

Har lock för öronen, hör ingenting. Ganska skönt måste jag medge.

Blev ingen fika med Mango (Christofer) idag, sablans feber!

Sen i tisdags

När vi var ute satte sig denna ganska bra på huvudet och jag som tycker det är jobbigt med låtar tycker faktiskt att det är rätt trevligt att ha denna (8)



1000an också!

Det började lite smått göra ont i halsen igår eftermiddag när vi satt hos Ottilia, det hela blev inte bättre när Maria sa att hon hade halsflussfläckar i halsen.
Efter en väldigt trevlig middag på Göteborgsnation igår så vaknade jag imorse av att halsen var svullen som attan, näsan alldeles igen täppt och mer eller mindre nackspärr.
Det har inte blivit bättre under dagen utan nu känns det som om jag även har feber, toppen!

Är hyfsat säker på vart i från förkylningen kommer och jag får väl skylla mig själv antar jag, mycket dumt. Har inte  alls någon lust att vara strandsatt hemma..
I och för sig har jag chokladfika med Mango imorgon, och den kan man ju inte missa! :D

Är lite kär, i Uppsala dvs.

img020 (MMS)

Är lite kär, i Uppsala dvs.


Middag på Göteborgs med härliga tjejor, gi...

img019 (MMS)

Middag på Göteborgs med härliga tjejor, gillas mycket!


Julfika på Smålands :)

img014 (MMS)

Julfika på Smålands :)


Tentaspektaklet

Det enda som inte var bra igår var den armbåge som nockade mig igår på dansgolvet så jag började blöda näsblod, dvs för andra gången igår.

Annars var det riktigt roligt, människorna, skratten, drickan, atmosfären och senare då dansen. 
Men sen är det de bästa historikerna ever också ;)


Yes, var mer eller mindre halvnaken igår, men jag gillar't!

Igen då

Det kändes så tomt i morse då jag insåg att "meh, vad ska jag göra idag?". Detta då jag då dels den senaste veckan har suttit dygnet runt på Carolina (nästintill i alla fall). En sak som är otroligt detta med att vara hemma är att jag blir så otroligt sällskapssjuk med en gång, haha.

Hur som helst då så kände jag för att jag hade tröttnat på mitt bruna hår, så var ner och köpte lite hårfärg. Ni kanske har tur att få se resultatet någon dag men just nu verkar det som om jag får gå med mössa på en tid framöver, inte sådär jättebra jobbat men wtf..


Såhär såg det ut när första färgen var i (y) woha

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu